Transportplanner

Arnhem, Nederland
Vacature is vervallen
147 dagen geleden Vast € 2500 - 3500 per maand
Categorie: Transport, Opslag en Logistiek
Branche: -
Uren per week: 40
Ervaring: Ervaren (Niet Leidinggevend)
Opleidingsniveau: MBO of gelijkwaardig

Voor een logistieke organisatie in de regio van Arnhem zijn wij op zoek naar een Transportplanner. Als Transportplanner organiseer je de transporten voor de huidige klanten en leveranciers in de Benelux. Dit doe je zo optimaal mogelijk tegen minimale transportkosten.

Wat bieden wij:

  • Goede en open werksfeer;
  • Werken op een kleine afdeling;
  • Direct op contract bij dit mooie bedrijf! Dus vastigheid!
  • Je wordt afwisselend ingeroosterd met werktijden tussen de 7:30 uur en 19:00 uur;
  • Een aantrekkelijk salaris afhankelijk van ervaring;
  • Reiskostenvergoeding en een goede pensioenregeling;
  • Een super leuk personeelsvereniging met leuke familie-uitjes, feestjes maar ook sportieve activiteiten;

Hoe ziet jouw dag eruit?

De ochtend begint uiteraard met een kop koffie. Je hebt vandaag een vroege dienst dus open je eerst even de mailbox: zijn er nog bijzonderheden voor het maken van de planning voor morgen? Moeten er spoedleveringen gedaan worden? En je kijkt in Webfleet waar de vrachtwagens zijn; lopen alle chauffeurs op schema? Ze zijn allemaal netjes rond 6:00 uur vertrokken dus al even onderweg. Maar één chauffeur heeft vertraging opgelopen door een flinke file op de A12 wat gevolgen heeft voor de rest van de planning. Vanmiddag moet hij voor 13:00 uur bij een klant zijn, en dat gaat hij niet meer redden. Je neemt contact op met je collega’s van Customer Service, zij zullen de klant vragen of het mogelijk is om later te komen lossen.

Nu dat geregeld is start je met de planning voor morgen, deze moet voor 10:00 uur klaar zijn zodat het Warehouse de orders kan gaan picken. Je maakt met behulp van EVO ritplan een planning en ziet dat het morgen een drukke dag wordt, er gaan 14 wagens rijden met onze producten! Je bekijkt de bijzonderheden voor de planning: Zijn er klanten bij met een tijdslevering? of pompklanten? Als er chemie moet worden overgepompt kost dit meer tijd, dus hou je daar rekening mee. Tot slot kijk je naar de beladingsgraad, zijn alle auto’s vol gepland? Zijn alle transporten gepland met zo min mogelijk kosten? Zodra de planning gereed is geef je het via ons ERP-systeem M3 door aan het Bedrijfsbureau om het orderpicken voor te bereiden.

Voordat je pauze hebt meld je de vaste vervoerders aan. We hebben een aantal vervoerders waar we standaard mee samen werken, je informeert hen hoeveel auto’s je voor morgen nodig hebt zodat zij het kunnen inplannen.

Na de lunch ben je weer lekker fris en opgeladen en bekijk je of je nog orders voor België en Luxemburg voor overmorgen moet aanmelden bij één van de vervoerders. Omdat onze chauffeurs daar niet dagelijks komen besteden we dit uit. Ze komen het vandaag ophalen en leveren het overmorgen bij de klant af. Daarna loop je langs het Warehouse of de planning voor morgen duidelijk is.

Omdat je vandaag om 16:00 uur klaar bent met werken, spreek je van te voren de overdracht door met je collega transportplanner en de backoffice. Je sluit je computer af en gaat richting huis, het was een productieve dag!

Wat behoort tot jou taken?

  • Plannen en regelen van de transporten (stukgoed, volgoed en deelladingen) van orders naar afnemers binnen de Benelux;
  • Verzorgen van een optimale routeplanning waarbij je rekening houdt met het rijtijdenbesluit en klantrestricties;
  • Controleren van ontvangen leveringsorders op uitvoerbaarheid;
  • Meedenken over het professionaliseren van de afdeling Transport;
  • Afstemmen met chauffeurs over de planning en bijkomende bijzonderheden;
  • Monitoren van de geplande ritten;
  • Controleren van ontvangen leveringsorders op uitvoerbaarheid.

Functie wensen:

  • Een afgeronde MBO opleiding richting transport en logistiek;
  • Minimaal 1 jaar ervaring in een vergelijkbare functie;
  • Bekent met TMS en FMS planning methodieken;
  • Je bent klant- en resultaatgericht en werkt zelfstandig;
  • Je bent stressbestendig, lost problemen op en communicatief vaardig;
  • Beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift .

Nog even wat over het bedrijf:
Onze opdrachtgever is een echt familiebedrijf dat al 115 jaar lang bestaat en gespecialiseerd  is in de ontwikkeling, productie en het transport van ingrediënten, voedingsadditieven, chemie en reinigings- en desinfectiemiddelen. De totale organisatie kent inmiddels 220 medewerkers. Samen met klanten wordt constant gekeken naar de ontwikkeling van nieuwe producten en het efficiënt inrichten van productieprocessen. Mede als het optimaal inrichten van logistieke processen.

Ben jij de perfecte kandidaat voor deze vacature en voldoe je aan de eisen? Klik dan op de knop “solliciteer direct!” en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Share
Ontvang soortgelijke vacatures per e-mail
Je kan je op ieder moment weer afmelden
Tags
Tags
nas
gelderland
nijmegen
transport
Vergelijkbare vacatures